Ezüstfenyő > Fenyő - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Ezüstfenyő > 7 weboldal. Kategória leírása: Fenyőfajták: Ezüstfenyő

fenyo.wyw.hu Rendezés: PageRank | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Picea pungens - Ezüstfenyő
Picea pungens - Ezüstfenyő
http://www.tuja.hu/fenyok16.htm

20-30 méter magasra növő, keskeny kúpos koronájú fenyő. Levelei szürkészöldek, merevek, szúrósak. Világosbarna tobozai 6-10 centiméter hosszúak, puha pikkelyűek. Hazánkban elterjedt Picea változatok közül a legvárostűrőbb és a legdekoratívabb faj.

www.tuja.hu
Ezüstfenyő (Picea pungens f. glauca)
Ezüstfenyő (Picea pungens f. glauca)
http://fenyocentrum.hu/fenyofa/fenyofak/ezustfenyo

Az ezüstfenyő (Picea pungens f. glauca) Észak-amerikai fenyőfaj, így alapvetően a Sziklás-hegységben őshonos. Az ezüstfenyő koronája közel szabályos kúp alakú és ágai is szabályos örvökben állnak, de tűlevelei viszont rendkívül szúrósak. Az ezüstfenyő lombszíne nagyon változatos megjelenésű lehet. Lehet zöldesszürke, zöld, zöldeskék és ezüstöskék színű is. Azonban az ezüstfenyők hozzávetőlegesen egyharmada ezüstöskék színű. Különösen gyorsan növő faj és már fiatal korában szép, szabályos fenyő formát nevel.

fenyocentrum.hu
Növényleírások: Ezüstfenyő
Növényleírások: Ezüstfenyő
http://www.csemetekertem.hu/?page=desc4

Tűlevelei kb.:4-5 cm hosszúságúak, fényes zöldesszürkék, gyakran ezüstösek. Szintén kedvelt karácsonyfafaj, karácsonyfa telepeken jól termeszthető, aránylag igénytelen, talajban nem válogat, száraz levegőjű környezetet is elég jól tűri. Szabályos, kúpalakú koronát nevel, minimális szabályozást, metszést elvisel, ezáltal formásabbá tehető! A gubacs szúnyog nem támadja meg, betegségeknek jól ellenálló!

www.csemetekertem.hu
Nyitvatermők: Ezüstfenyő
Nyitvatermők: Ezüstfenyő
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/termesz/biologia/fenyok/html/nyitva/ezustf ...

Hazája és elterjedése: Az ezüstfenyő Észak-Amerikából származó fafaj, amely őshazájában nagy területeken fordul elő. Hasznosítása: Erdőművelés szempontjából értéketlen, viszont esztétikai szempontból nagyon szép alakú és igénytelen fafaj, ezért kedvelt a parkosításokban.

www.mek.iif.hu
Ezüstfenyő - Picea pungens Glauca
Ezüstfenyő - Picea pungens Glauca
http://www.kiskert.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_det ...

20-30 méter magasra növő, keskeny kúpos koronájú fenyő. Levelei szürkészöldek, merevek, szúrósak. Elég jól tűri a páraszegény, szárazabb klímát, főleg a viaszosabb lombú ezüstös-kékes változatok. A legkedveltebb karácsonyfák közé tartozik.

www.kiskert.com
Kolibri kertészet: Ezüstfenyő
Kolibri kertészet: Ezüstfenyő
http://www.kolibrikerteszet.hu/ezustfenyo

(Picea pungens) Széles, kúp alakú koronája van, tűlevelei hosszúak, szúrósak. Szárazságtűrő, talajok iránt nem igényes. Fagytűrő.

www.kolibrikerteszet.hu
Gömb ezüstfenyő
Gömb ezüstfenyő
http://www.tuja.hu/fenyok8.htm

A magyar éghajlati és talajviszonyok közt az egyik legjobban vizsgázott törpefenyőfajta. A szélsőséges légszárazságot és a meszes talajokat is jól tűri. Alakja eleinte kissé szabálytalan gömb, majd korosodva egyre szabályosabb, tömörebb felületű, lapított gömbbé fejlődik. Lombja megegyezik a közismert ezüstfenyőével. Színe csak tűző napon igazán élénk.

www.tuja.hu
Oldal leírása
fenyo.wyw.hu: A fenyőfélék, a vörösfenyő kivételével örökzöld növények, melyek életet visznek kertünkbe, meleget otthonunkba. Fenyőfákkal, fenyőfélékkel és azok felhasználásával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye: fenyő fajták az erdei fenyőtől, az ezüstfenyőig, gondozásuk, felhasználásuk, fenyő bútorok.
Gyűjteményünkben 220 válogatott fenyőfa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 220 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 21989