Ciprusfélék > Fenyő - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Ciprusfélék > 20 weboldal. Kategória leírása: Fenyők, örökzöldek: Ciprusfélék.

fenyo.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Leyland ciprus
http://www.tuja.hu/leylandcyprus.htm

tuja.hu - Növényismertetések: Cupressocyparis leylandii Leyland ciprus, Leylandi ciprus. Kétfajta növény kereszteződéséből (Cupressus macrocarpa és Chamaecyparis nootkatensis) jött létre. 1800-as években került Angliába. Kiváló sövényfenyő (sövénynövény). Széles kúp alakú gyors növekedésű, ellenálló fa. Angliában elsősorban sövények létesítésére használják. A kiültetett növények gyorsan nőnek és teljesen télállóak.

Leyland ciprus
Ciprusfélék fajtái
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ciprusf%C3%A9l%C3%A9k_fajt%C3%A1i

Kaliforniai gyantásciprus, Hamisciprus, Boróka, tuják...

Ciprusfélék fajtái
Wikipédia: Ciprusfélék
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ciprusf%C3%A9l%C3%A9k

A ciprusfélék (Cupressaceae) a tűlevelűek rendjének egyik világszerte elterjedt családja 27–30 nemzetséggel (közülük 17 monotipikus) és 130–140 fajjal. Egylaki vagy (ritkán) kétlaki fák, illetve bokrok. A ciprus fájából teherhajókat, templomajtókat, koporsókat, emléktáblákat és istenszobrokat is készítettek.

Wikipédia: Ciprusfélék
Európai ciprus
http://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_ciprus

Az európai ciprus vagy örökzöld ciprus (Cupressus sempervirens) a ciprusfélék családjába tartozó növényfaj. A keleti mediterrán régióban őshonos, illetve Iránban van egy elszigetelt populációja. A jellegzetesen mediterrán növényt dísznövényként termesztik, vagy szélfogó sövényként ültetik.

Európai ciprus
Fenyőkert Díszfaiskola: borókák
http://www.tar.hu/fenyokert/junip.htm

A borókák nemzetségnek hazánkban is él képviselője: a közönséges boróka (J. communis), melyből a nevezetes borovicska pálinka (gin) készül. A más tájakról származó borókák hazánkban nagyon különböző módon viselkedhetnek, ezért csak a növény igényeinek pontos ismeretével lássunk hozzá a telepítéshez. Általában a légszennyezést nehezen tűrik, tetvesednek, atkásodnak. Fényigényesek, a kisázsiai fajok - a ciprusokhoz hasonlóan - a szárazságot jól tűrik.

Fenyőkert Díszfaiskola: borókák
Wikipédia: Boróka
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bor%C3%B3ka

A boróka (Juniperus) a ciprusfélék családjának egyik nemzetsége. A nemzetség alapvetően holarktikus, de képviselői voltaképpen az egész északi féltekén: az Egyenlítő körüli hegyvidékektől az Arktiszig előfordulnak. Egy faja: a közönséges boróka (Juniperus communis) a Kárpát-medencében is gyakori. A mérgező nehézszagú boróka (Juniperus sabina) főleg templomkertekben nő, további négy faj jóval ritkább.

Wikipédia: Boróka
Arizóniai ciprus
http://www.tuja.hu/cupressus_arizonica.html

tuja.hu - Az északi féltekéről származó nemzettség a ciprusfélék ( Cupressaceae ) családjának névadó nemzettsége. Bármilyen laza talajban jól fejlődnek, szeretik a teljes napfényt. Enyhe éghajlatú területeken szimmetrikus, sűrű, tömött koronájukért ültetik. A magas, elegáns, hosszú életű Cupressus sempervirens az olasz kertek jellegzetes szereplője.

Arizóniai ciprus
Európai valódi ciprus
http://palmaligetetmagyarorszagnak.com/modules/smartsection/item.php?itemid=189

A mediterrán régió karcsú ciprusa a dél-európai nyaralásokból minden bizonnyal ismerős lehet... Jó néhány festőt ihletett meg karcsú, égbetörő alakja, mégis a legismertebb a Vincent Van Gogh Dél-Franciaországban készült alkotásai. A Török Riviéra fölé magasodó Taurus-hegység megmaradt ősállományaiban az európai ciprus leginkább lucfenyőre emlékeztet. Ágai hosszan kinyúlók, a tobozok súlyától visszahajlók, az oldalágak rongyosan lelógók. Miként a taurusi libanon-cédrusok rokona Cipruson, úgy maradtak fenn az itteni ciprusok Kréta szigetén, ahol viszont alacsony és gyakran ernyős koronájú marad.

Európai valódi ciprus
Ciprusfa
http://www.kislexikon.hu/ciprusfa.html

A tobzosak róla elnevezett családjának (Cupressinee) örökzöld fája v. cserjéje. Tűje apró, az alsó része lenőtt, csak a pillenynemü csucsa szabad, a hátán többnyire olajmirigyevan; a gyakorta négyszögletü ágakat sűrűen ellepi, minekkövetkeztében a különben keresztesen átellenes tűk is négysorosak és zsindelyszerüen látszanak. Virága egylaki, külön-külön ágacskákon; a himes virága apró barkanemü; a termő virágából ellipszoid v. gömbölyded toboz lesz. Tobozpikkelye fás és keresztezőn átellenes. Magva zászlós. 12 faja az északi földgömb melegebbvidékein, különösen pedig Persia, Kelet-India, Khina, Mexikó és Kalifornia hegyein honos.

Ciprusfa
Közönséges boróka
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_bor%C3%B3ka

A közönséges boróka (Juniperus communis) a ciprusfélék családjába tartozó örökzöld növényfaj. Fűszer- és gyógynövény. Népies neve: apró fenyő, borostyántüske, borosán, borovicska, fenyőtüske, borsikafenyő, borsfenyő, fenyőmag, gyalogfenyő, törpeboróka, töviskés fenyő, borókafenyő, gúzsfenyő, pattanófenyő, komkék.

Közönséges boróka
Szagos boróka
http://hu.wikipedia.org/wiki/Neh%C3%A9zszag%C3%BA_bor%C3%B3ka

A szagos boróka (nehézszagú boróka, Juniperus sabina), népi nevén Boldogasszony ága a ciprusfélék családjába tartozó örökzöld növényfaj. Az atlanti partoktól Kis-Ázsián és a Kaukázuson át egészen a Bajkál-tó környékéig előfordul. Közép- és Dél-Európában különösen gyakori; Magyarországra szerzetesek hozták be.

Szagos boróka
Mocsárciprus
http://www.tuja.hu/fenyok13.htm

A Taxodium a ciprusfélék családjába tartozó, rendkívűl árvíz-toleráns tűlevelű. Eredeti élőhelye Észak-Amerika déli részén található. Átlagos magassága 30-40 méter, törzsátmérője 2-3 m (kivételesen 11 méter). Tűhöz hasonló levelei 0,5-2 cm hosszúak, két sorban állók. Fáját különösen megbecsülik, mivel rothadás ellenálló. Magyarországon Hévízen és Vácrátóton szép mocsárciprus állomány található.

Mocsárciprus
Wikipédia: Virginiai boróka
http://hu.wikipedia.org/wiki/Virginiai_bor%C3%B3ka

A virginiai boróka (Juniperus virginiana) a ciprusfélék családjába tartozó örökzöld növényfaj. Vörös cédrus néven is ismert. Kertekben szerte a világon gyakran ültetik. Örökzöld cserje vagy fa – eredeti termőhelyén akár 30 m magasra is megnő. Fiatalon felfelé tör, idősebb korában inkább terebélyes. Oszlopos és elfekvő változatai is vannak. Kérge vörösesbarna, hajtásai négyszögletesek.

Wikipédia: Virginiai boróka
Havasi boróka
http://hu.wikipedia.org/wiki/Havasi_bor%C3%B3ka

A havasi boróka (törpe boróka, alhavasi boróka, szibériai boróka, Juniperus sibirica, régebben Juniperus nana) a ciprusfélék családjába tartozó örökzöld növényfaj.

Havasi boróka
Óarany kúszó boróka
http://www.tuja.hu/Juniperus_Old_Gold.html

Kínai arany kúszó boróka - Óarany kúszó boróka. Kínából származó hibrid fajta. A Juniperus sabina és Juniperus chinensis természetes hibridjeiből szelektálták. Lassan növő, aranysárga lombszínű, talajtakarásra is alkalmas örökzöld fenyő. Sziklakertbe, napfényes parkokba, kertekbe ültethető szárazságtűrő, aszálytoleráns, dekoratív növény. Az ültetés utáni évben nedves talajt kíván, majd a begyökeresedés után kiváló szárazságtűrő.

Óarany kúszó boróka
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
fenyo.wyw.hu: A fenyőfélék, a vörösfenyő kivételével örökzöld növények, melyek életet visznek kertünkbe, meleget otthonunkba. Fenyőfákkal, fenyőfélékkel és azok felhasználásával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye: fenyő fajták az erdei fenyőtől, az ezüstfenyőig, gondozásuk, felhasználásuk, fenyő bútorok.
Gyűjteményünkben 222 válogatott fenyőfa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 222 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 22701