Duglászfenyő > Fenyő - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Duglászfenyő > 6 weboldal. Kategória leírása: Fenyőfajták: Duglászfenyő

fenyo.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Kék Douglas
http://fenyocentrum.hu/fenyofa/fenyofak/kek-douglas

A Kék Douglasfenyő (Pseudotsuga menziesii var. glauca) rendkívül gyorsan növő fenyőfaj, éves növekedése akár 50-60 centiméter is lehet. A kék Douglas észak-Amerika csendes-óceáni partvidékén őshonos, itt akár 100 méter magasra is megnő, nálunk azonban nem nő 30-40 méternél magasabbra. A kék Douglas fenyőfa tűlevelei a lucfenyőnél hosszabbak, lágyak, hajlékonyak, almás-narancsos illatúak és kékesszürke színűek. A Douglas fenyőfa testes, széles, kúp alakú, mindezek miatt nagy helyet igényel.

Kék Douglas
Wikipédia: Duglászfenyő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Dugl%C3%A1szfeny%C5%91

A duglászfenyő a fenyőfélék családjának egyik, az egytűs fenyők (jegenyefenyő-formák, Abietoideae) alakkörébe tartozó nemzetsége. Legismertebb faja az amerikai duglászfenyő (oregoni duglászfenyő, közönséges duglászfenyő, Pseudotsuga menziesii), amit éppen ezért gyakorta egyszerűen duglászfenyőnek neveznek. A nemzetség nevét David Douglas skót botanikusról kapta: ő fedezte fel Kanadában az amerikai duglászfenyőt, ő küldte az első mintapéldányokat Angliába.

Wikipédia: Duglászfenyő
Pseudotsuga - Duglászfenyő
http://www.tuja.hu/duglaszfenyo.html

A lucfenyőhöz hasonló megjelenésű és lombozatú fák. A tűik hosszúak, lágyak, laposak, fonákon két vékony fehér légzőnyíláscsíkkal. Levelei megdörzsölve narancsillatúak. Megnyúlt tojás alakú tobozok egy év alatt érnek be. Pseudotsuga menziesii - Oregoni vagy közönséges duglászfenyő: A világ legnagyobb fái közé tartozik. Hazájában, USA Csendesóceánhoz közeli részén akár a 100 métert is elérheti a magassága. Magyarországon 20-40 méterre nő.

Pseudotsuga - Duglászfenyő
kiskert.com - Duglászfenyő
http://www.kiskert.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&cate ...

Nyitvatermő, egylaki fa. A duglászfenyő nevét D. Douglas skót botanikusról kapta, aki Kanadában fedezte fel a fajt. Törzse egyenes, hengeres. A törzs átmérője eredeti termőhelyén akár 4 méter is lehet. Koronája széles kúp alakú. Ágai vízszintesen állnak. Hazájában akár 100 m magasra is megnőhet, nálunk maximum a 40 méteres magasságot érheti el. Gyors növekedésû fa. Ágrendszere meglehetõsen nyúlánk, laza. Leveleinek széle ép, színük világoszöld vagy sötét zöld, csillogó. A levélnyél rövid. Örökzöld.

kiskert.com - Duglászfenyő
Kelet-kínai duglászfenyő
http://palmaligetetmagyarorszagnak.com/modules/smartsection/item.php?itemid=437

Újabban nem különböztetik meg a kínai duglászfenyőtől (Pseudotsuga sinensis) – bár ez a nagy elterjedésű faj keleti ágán elkülönült típus... Magyar nevén: Kelet-kínai duglászfenyő, Gaussen-duglászfenyő. angol nevén: Gaussen's Douglas Fir. Származás: K-Kína Zhejiang, Jiangxi és Fujian tartományaiban honos (600 – 1500 m). Kevés a tapasztalat tartásával kapcsolatban, védett helyen hazánkban is átteleltethető. Párás, nedves környezetet szereti, világos helyre ültessük.

Kelet-kínai duglászfenyő
geocaching: Öszpötei duglászfenyők
http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=2031

Ez a kétállomásos multi elsőként Erzsébet királyné emlékét idézi fel egy duglászfenyő-ligetben, majd az ország legnagyobb duglászfenyőjéhez, a Kandeláber-fához vezet el. Az erdészet által kialakított parkolót ajánlom bázispontként: ez az első állomásnál, a Sissy-ligetben található... Az öszpötei erdő Somogy nyugati részén a Drávától a Balatonig majdnem összefüggő láncolatban, széles sávokban erdőségek húzódnak. A Kandeláber-fa Magyarországon az öszpötei kandeláber-fa a rekorder duglászfenyő, az elágazás alatt mért 484 cm törzskerületével és 32 m magasságával. A teljesen egészséges, monumentális fa (sajnos ez évben egy nagy oldalágától már elbúcsúzott) onnan kapta a nevét, hogy törzséből alacsonyan óriási, közel vízszintes oldalágak erednek, amelyek pár méter után válnak függőlegessé, így egy gyertyatartóhoz hasonlítható.

geocaching: Öszpötei duglászfenyők
Hirdetések
Oldal leírása
fenyo.wyw.hu: A fenyőfélék, a vörösfenyő kivételével örökzöld növények, melyek életet visznek kertünkbe, meleget otthonunkba. Fenyőfákkal, fenyőfélékkel és azok felhasználásával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye: fenyő fajták az erdei fenyőtől, az ezüstfenyőig, gondozásuk, felhasználásuk, fenyő bútorok.
Gyűjteményünkben 222 válogatott fenyőfa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 222 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 22701