Fenyő, fenyőfa > Fenyő - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fenyő, fenyőfa > 7 weboldal. Kategória leírása: Fenyő, fenyőfák általános információk.

fenyo.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Fenyőfélék
http://hu.wikipedia.org/wiki/Feny%C5%91f%C3%A9l%C3%A9k

A fenyőfélék a tűlevelűek rendjének, sőt a fenyők teljes osztályának legismertebb és legelterjedtebb, névadó családja. Tűleveleik kettesével, hármasával, ötösével vagy sokadmagukkal csomókban vagy két sorba rendezetten (fésűsen) állnak. A vörösfenyő kivételével örökzöldek; leveleiket folyamatosan váltják. A savanyú talajokat kedvelik, és lehulló leveleik (egy-egy tűlevél több évig élhet) el is savanyítják a talajt. Részben ennek köszönhetően, részben pedig azért, mert a fenyőerdő koronája nagyon jól zár és a talajszintre kevés fény jut le, a legtöbb fenyvesben jóformán nincs aljnövényzet.

Fenyőfélék
kislexikon: Fenyőfélék
http://www.kislexikon.hu/fenyofelek.html

A tobzosok rendjébe tartozó növénycsalád; tülevelü fák v. cserjék. Virágjok egylaki, himes virága barkanemü, a termő virága fiatal toboz. A himgömb a himek alsó szinén páros. Petéjök visszafordult, t. i. a pete szája a tobozpikkely csúcsával ellenkező irányban van s többnyire páronként fejlődik a tobozpikkely tövén (l. Tobzosak). A tobozpikkely spirális helyzetü s alatta a fedőpikkely van, de ennél erősebben fejlődik, bőrnemü v. fás lesz. A fedőpikkely növekedésében visszamaradhat vagy egészen is megsemmisül...

kislexikon: Fenyőfélék
tuja.hu - Növényismertetések
http://www.tuja.hu/fenyok001.htm

Fenyők, fenyőfélék, fenyő fajták - ismertetése a tuja.hu oldalán.

tuja.hu - Növényismertetések
Fenyők
http://hu.wikipedia.org/wiki/Feny%C5%91k

A fenyők vagy fenyőfák (Pinopsida vagy Coniferopsida) nyitvatermő növények, a toboztermők vagy fenyőalakúak törzsének (Pinophyta vagy Coniferophyta) osztálya. A korszerű filogenetikus rendszertan szerint ez a törzs egyetlen osztálya, míg a hagyományos osztályozás szerint nem az egyetlen, de a legjelentősebb.

Fenyők
A fenyők osztályának rendszere
http://www.ffg.sulinet.hu/bio/kedvenc%20tant%C3%A1rgyunk/nyitvaterm%C5%91k/f ...

A fenyők osztályának rendszere - A fenyők családjának rendszere.

A fenyők osztályának rendszere
Flora-pack: Fenyőfélék
http://www.florapack.hu/thumbnails.php?album=52

Flora-pack kertészet: Fenyőfélék képekkel illusztrálva, megnevezés és növényismertetés.

Flora-pack: Fenyőfélék
Fenyőfélék - lucfenyő, borovi-erdei fenyő, vörösfenyő
http://www.alfoldfa.hu/tudastar/fenyofelek-lucfenyo-erdei-fenyo-borovi-voros ...

A fenyőfélék a tűlevelűek csoportjába tartoznak, amelyeknek több mint 100 fajtája létezik. Méretben és kinézetben a legkülönbözőbbek lehetnek, a hatalmas, óriási méretű fáktól a törpe bokorig. A tényleges élőhelyük rendkívül elterjedt. A fenyőfélék megtalálhatók az Északi sarkkörtől a Déli féltekéig, néhány példánya még Jáva és Szumátra szigetein is. A legtöbb fajta, mint például a jegenyefenyő és a lucfenyő nem igénylik a magas hőmérsékletet, ezért ezek a legelterjedtebb fajták, amelyek terjedelmes fenyőfa erdőket alkotnak Szibériában. A legnagyobb összefüggő fenyves erdők az északi félteke hidegebb területein találhatók.

Fenyőfélék - lucfenyő, borovi-erdei fenyő, vörösfenyő
Hirdetések
Oldal leírása
fenyo.wyw.hu: A fenyőfélék, a vörösfenyő kivételével örökzöld növények, melyek életet visznek kertünkbe, meleget otthonunkba. Fenyőfákkal, fenyőfélékkel és azok felhasználásával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye: fenyő fajták az erdei fenyőtől, az ezüstfenyőig, gondozásuk, felhasználásuk, fenyő bútorok.
Gyűjteményünkben 222 válogatott fenyőfa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 222 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 22701