Jegenyefenyők > Fenyő - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Jegenyefenyők > 17 weboldal. Kategória leírása: Fenyőfajták: Jegenyefenyők - Concolor - Kolorádói, Kaukázusi jegenyefenyő, óriás, oszlopos, közönséges jegenyefenyő...

fenyo.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Nordmann - Kaukázusi jegenyefenyő
http://fenyocentrum.hu/fenyofa/fenyofak/nordmann-fenyo

A Nordmann v. Kaukázusi jegenyefenyő (Abies nordmanniana) Normandiai fenyőként ismeretes, ami sajnálatos tévedés, mivel a fenyőfaj a Kaukázusban őshonos, Normandiához semmi köze. A fenyőfafaj valójában Alexander Nordmann finn botanikusról kapta tudományos nevét. A Nordmann fenyő nagy termetű, akár a 65 m-es magasságot is elérő, szabályos kúp alakú fenyő.

Nordmann - Kaukázusi jegenyefenyő
Kaukázusi jegenyefenyő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kauk%C3%A1zusi_jegenyefeny%C5%91

A kaukázusi jegenyefenyő (Nordmann-fenyő, nordmannfenyő, Abies nordmanniana) dísznövényként Magyarországon is terjedő, karácsonyfának is divatos örökzöld. Tévesen gyakran „normann”, illetve „normand” fenyőnek hívják, pedig se a normannokhoz, se a róluk elnevezett Normandiához semmi köze; specifikus nevét Alexander von Nordmann finn zoológusról kapta.

Kaukázusi jegenyefenyő
Növényleírások: Normand
http://www.csemetekertem.hu/?page=desc2

Kaukázusi jegenyefenyő Tülevelei kb.:5-6 cm hosszúságúak, körkörösen nőnek, színe fénylő sötétzöld a fonákukon ezüstös csíkkal. Kedvelt karácsonyfa fajta, mivel levelei a kivágás után sem potyognak le a meleg lakásban. Ültetés szempontjából a mélyrétegű, semleges kémhatású kötött talajt szereti, de a tapasztalatok azt mutatják a homokosabb területeken is megél. Lassú növekedésű, fejlődése során igényli a tágas teret! A gubacs szúnyog nem támadja meg, betegségeknek jól ellenálló! Metszéssel javítani lehet a minőségén!

Növényleírások: Normand
Koreai jegenyefenyő
http://www.tuja.hu/fenyok2.htm

Abies koreana - Koreai jegenyefenyő. Eredeti élőhelye Dél-Korea magasabb hegyein 1000-1900 méter magasan hűvös, párás környezetben található. 10-15 méter magasra növő fa. Lassú növekedésű és nem túl magas fenyő, keskeny előkertekbe is ültethető.

Koreai jegenyefenyő
Wikipédia: Kolorádói jegenyefenyő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kolor%C3%A1d%C3%B3i_jegenyefeny%C5%91

A kolorádói jegenyefenyő vagy kolorádófenyő (Abies concolor) a Sziklás-hegység középmagas régióinak pionír jellegű erdőalkotó fája. Európában elsősorban kitűnő parkfaként alkalmazzák főként az alapfajt, de egyre inkább a kertészeti fajtákat is. Szaporítása magvetéssel (faj) és oltással (fajták) egyaránt hullámzó eredményt hoz, ezért a kolorádófenyők viszonylag drágák. Magyarországon szórványosan szinte mindenütt felbukkan, de korántsem közismert. Jó tulajdonságai miatt lényegesen több figyelmet érdemelne; alföldi viszonyok között messze a leginkább „üzembiztos” jegenyefenyő.

Wikipédia: Kolorádói jegenyefenyő
Concolor v. Kolorádói jegenyefenyő
http://fenyocentrum.hu/fenyofa/fenyofak/concolor

A Concolor v. Kolorádói jegenyefenyő (Abies Concolor) Észak-Amerika Sziklás-hegységéből származik. A concolor nagytermetű, szabályos, kúp alakú fenyő. A concolor szürkészöld tűlevelei 2-8 cm hosszúak, ívesen felkunkorodnak, a hajtáson elszórtan állnak. A fenyő távolról nézve szürkés árnyalatú. Napos, nyílt helyen fejlődik igazán szépen.

Concolor v. Kolorádói jegenyefenyő
Spanyol jegenyefenyő
http://www.tuja.hu/spanyol-jegenyefenyo.html

Spanyol jegenyefenyő - Abies pinsapo. 20-25 méter magasra növő, széles, kissé szabálytalanul kúpos koronájú fenyő. Levelei tompák, vaskosak, színük fénytelen szürke vagy kékeszöld. Hazája Dél-Spanyolország hegyvidéki részei. A legszebb, de egyben a legigényesebb jegenyefenyőfajta. Védett fekvést, laza, tápdús talajt, párás klímát szeret.

Spanyol jegenyefenyő
Kolorádói jegenyefenyő / Abies concolor
http://palmaligetetmagyarorszagnak.com/modules/smartsection/item.php?itemid=169

magyar nevén: Kolorádói jegenyefenyő, Kolorádói szürke jegenyefenyő. angolnevén: White Fir, Concolor Fir. német nevén: Koloradotanne. Környezeti feltétel: Napos helyet kedveli, nagyon jó szárazságtűrő. Talajokban nem válogat, de legszebb a mély rétegű talajokban lesz. Teljesen télálló, színhatás fokozására kertekben kiváló.

Kolorádói jegenyefenyő / Abies concolor
Abies nordmanniana
http://www.tuja.hu/fenyok15.htm

Abies nordmanniana- Kaukázusi jegenyefenyő - Normand jegenyefenyő. 20-30 méter magas, tömött, kúpos koronájú fa. Fiatal korában lassú növekedésű. Város tűrése közepes.

Abies nordmanniana
Silvanus: Kolorádó fenyő
http://www.silvanus.hu/diszfakescserjek/22-23.html

Az Abies nemzetség tagjai a lúcokhoz hasonlóan örvös elágazású fenyők. A levágott ágak tûi nem hullanak le, hanem megszáradva is fennmaradnak. Az Abies fajok ezért karácsonyfának is értékesek. A lúcokkal együtt a hűvös hegyvidék növényei, száraz, meleg klímában szenvednek. A kolorádó fenyő az edzettebbek közé tartozik. Fák, cserjék szélvédelmébe ültetve, jó talajon és jó vízellátás mellett az ország bármely részén megél.

Silvanus: Kolorádó fenyő
Görög jegenyefenyő
http://www.tuja.hu/gorog-jegenyefenyo.html

Görög jegenyefenyő - Abies cephalonica. 15-30 méter magas, tömött, kúpos koronájú fa. Hajtásokon a levelek körkörösen helyezkednek el, fonákon két fehéres csíkkal. Hazája: Görögország. Páraszegény levegőt és közepesen száraz talajt is kibírja.

Görög jegenyefenyő
Közönséges jegenyefenyő
http://www.tuja.hu/kozonseges-jegenyefenyo.html

Közönséges jegenyefenyő - Abies alba. Hazája: Közép- és Dél-Európa. Magyarországon Nyugat-Dunánlúlon, az Alpok nyúlványain őshonos, luccal, bükkel alkot erdőt. Kizárólag párás, kiegyenlített klímába, mélyrétegű, tápdús, laza talajba ültessük. Fiatalon kissé fagy érzékeny.

Közönséges jegenyefenyő
Szépzöld: A jegenyefenyő
http://www.szepzold.hu/a_jegenyefenyo

Daliás gyertyaként áll télen-nyáron sötétzöld lombjával gyönyörködteti a megnyugodni vágyó szemet. A jegenyefenyők határozott megjelenésükkel óriási szépségek. Ez az alapfajnak számító közönséges jegenyefenyő 30-50 méteres törzsével egyik legmutatósabb fánk. A sötétzöld tűlevelek fonákán, a két fehér csíkot csak az veszi észre, aki megsimogatja, megfordítja ágát. A jegenyék tobozai szintén a gyertyát utánozva, változatos színnel merednek magasba. Változatai is igen kedveltek pl. Abies Koreana: koreai jegenyefenyő, melynek fényes zöld tűlevelei alul fehér hamvasak. Abies Concolor: Kolorádói jegenyefenyő, melyre szintén jellemző a kékesszürke tűlevél hátulján lévő két világos sáv.

Szépzöld: A jegenyefenyő
Növényleírások: Concolor
http://www.csemetekertem.hu/?page=desc1

Kolorádói jegenyefenyő: Tülevelei kb.:5-8 cm hosszúságuk, szürkészöldek, körkörösen nőnek, nem rendeződnek a hajtás két oldalára! A levelei tapintásra erős narancsos illatot árasztanak ami vágott karácsonyfaként sokáig illatozik a lakásban, levelei a kivágás után is sokáig bírják a melegben! Ültetés szempontjából a közepes vagy erősebb minőségű talajokat, valamint a naposabb helyeket kedveli! A gubacs szúnyog nem támadja meg, gomba betegségekre minimálisan hajlamos, jól kezelhető, némi alakítást, formázást igényel!

Növényleírások: Concolor
Kaukázusi jegenyefenyő (Abies nordmanniana)
http://www.novenykatalogus.hu/noveny/abies_nordmanniana/?nid=52386&sid=

Nyitvatermő fa. A növény neve nem Normandiára utal, így a "Normann" vagy "Normandiai" elnevezés nem helyes. Közepesen öntözzük, hetente. Nem bírja a szárazságot , nem bírja a pangó vizet. Fényigénye nagy, a direkt napfényt kedveli. Hőigénye kicsi. Fagytűrő. A növény magról szaporítható. Főleg a hűvösebb, északi területeken érzi jól magát. A forró, napos nyarakat és az aszályokat nehezen viseli.

Kaukázusi jegenyefenyő (Abies nordmanniana)
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
fenyo.wyw.hu: A fenyőfélék, a vörösfenyő kivételével örökzöld növények, melyek életet visznek kertünkbe, meleget otthonunkba. Fenyőfákkal, fenyőfélékkel és azok felhasználásával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye: fenyő fajták az erdei fenyőtől, az ezüstfenyőig, gondozásuk, felhasználásuk, fenyő bútorok.
Gyűjteményünkben 222 válogatott fenyőfa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 222 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 22681