Lucfenyő > Fenyő - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lucfenyő > 11 weboldal. Kategória leírása: Fenyőfajták: Lucfenyő

fenyo.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Wikipédia: Lucfenyő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lucfeny%C5%91

A lucfenyő a fenyőfélék egy nemzetsége. Kb. 35 örökzöld, tűlevelű fafaj tartozik ide. Az északi mérsékelt és sarkvidéki (tajga) éghajlaton találhatók meg. A lucok tekintélyes méretűek, a kifejlett példányok 20-60, legfeljebb 95 méter magasak is lehetnek, felismerhetők kúp alakú koronájukról, csavarodó ágaikról. A tűlevelek általában négyélűek, szórt állásúak; a tobozpikkelyek vékonyak, nem lehullók.

Wikipédia: Lucfenyő
Wikipédia: Közönséges lucfenyő
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_lucfeny%C5%91

A közönséges lucfenyő (Picea abies) egyedei elérhetik az 50 méteres magasságot, törzsük átmérője a 2 métert, életkoruk akár az 500 évet. Leginkább az Alpok, és a Kárpátok 800, és 1800 méter közötti területein alkot zárt erdőségeket. 1-2 cm es sötétzöld, keskeny, négyélű, kemény tűlevelei egyesével a hosszú hajtásokon szórtan állnak. Tobozai felfelé állnak, majd ősszel, amikorra megérnek, lecsüngenek, és egészben hullanak le, ekkor már 15 cm hosszúak. A fák kérge vörösesbarna, esetleg szürke, vékony csíkokban leváló. Koronájuk többnyire sűrű, kúp alakú, törzsük pedig egyenes.

Wikipédia: Közönséges lucfenyő
Picea omorika - Szerb lucfrenyő
http://www.tuja.hu/fenyok6.htm

20-30 méteres, feltűnően karcsú koronájú, gyorsan növő fenyő. Szereti a nedvesebb és savanyúbb kémhatású talajokat, de kielégítően fejlődik a szárazabb mészkőtalajokon is. Az árnyékos helyeket viszont nem szereti. A kiültetés utáni második - harmadik év után évenként 1 métert is nőhet.

Picea omorika - Szerb lucfrenyő
fenyőcentrum - Szürke luc
http://fenyocentrum.hu/fenyofa/fenyofak/szurke-luc

Szürke Luc (Picea glauca) tűlevelei három- négy centiméter hosszúságúak, zöldesszürke-ezüstös színűek, a hajtásokon sűrűn, körkörösen állnak. Ez a fenyőfajta szinte minden esetben teljesen szabályos kúp alakú formát növeszt, továbbá kecses, karcsú növekedése miatt nagyon kis ültetési helyigénnyel rendelkezik. Ezért olyan esetekben különösen ajánljuk, ahol kis alapterület áll rendelkezésre a majdani fenyőfa számára. Továbbá azon kedves vásárlóink számára is ajánljuk, akinél rendkívül fontos a fenyőfa esztétikai megjelenése.

fenyőcentrum - Szürke luc
Közönséges lucfenyő (Picea Abies)
http://fenyocentrum.hu/fenyofa/fenyofak/lucfenyo

A közönséges lucfenyő (Picea Abies) a mindannyiunk által jól ismert és hagyományos karácsonyfa. A lucfenyő európa hegyvidékeinek erdőalkotó fenyőfajtája, Észak-Európában, az Alpokban és a Kárpátokban őshonos fenyőfajta. A lucfenyő nagyra növő és széles kúp alakú fenyőfa, mely megfelelő körülmények közt akár 50 méterre is megnő. Zöld színű tűlevelei 1-2 cm hosszúak és fényesek. Azonban kissé szúrósak és a hajtás körül körkörösen vagy fésűszerűen állnak. A lucfenyő az egyik legalkalmazkodóbb fenyőféle, amely országunk szinte minden területén megél.

Közönséges lucfenyő (Picea Abies)
Picea abies - Közönséges luc
http://www.tuja.hu/fenyok18.htm

Szabályos álörvös elágazású fenyők (karácsonyfák). A fenyőfélék családjába tartozó nemzettsége 45 fajt foglal magába. Hazája: Észak- és Közép-Európa. A közönséges lucfenyő hazánkban is honos. A legnagyobb számban ezt a fajtát kínálják karácsonykor. Vágott fenyőként leveleit hamar lehullatja. Földlabdás növényként, edénybe ültetve 1-2 hetet még kibír fűtött lakásban.

Picea abies - Közönséges luc
Növényleírások: Szerb luc
http://www.csemetekertem.hu/?page=desc5

A gyengén savanyútól a meszesig mindenféle talajon megél, itthoni éghajlatunkat kitűnően elviseli. A gubacs szúnyog ezt a fajtát sem támadja meg, gomba beteg-ségekre minimálisan hajlamos, jól kezelhető!

Növényleírások: Szerb luc
fenyőcentrum: Szerb luc
http://fenyocentrum.hu/fenyofa/fenyofak/szerb-luc

A Szerb Luc (Picea Omorica) a Balkánon, Szerbia és Bosznia határvidékén viszonylag kis területen őshonos fenyőfaj. A szerb luc keskeny, kúp alakú fa. Ívesen felfelé hajló rövid oldalágakat növeszt, koronája karcsú, ezért helyigénye viszonylag csekély. Rendkívül edzett, a betegségeknek és kártevőknek ellenálló fenyőfaj.

fenyőcentrum: Szerb luc
Szépzöld: A lucfenyő
http://www.szepzold.hu/a_lucfenyo

A tűlevelű örökzöldek választékából néhányat szinte mindenki ismer futólag, de hogy ezeknek mik a fajtajellemzői és mire érdemes figyelnünk adok néhány tippet. Mérete és igényt figyelembe véve eltalálhatjuk a kedvüket, s jól beillenek majd a környezetbe.

Szépzöld: A lucfenyő
Szürke luc
http://www.csemetekertem.hu/?page=desc6

Karácsonyfa telepeken jól termeszthető, karcsú növekedése révén kisebb helyigénnyel is megelégszik, formázást, alakítást szinte alig igényel, gubacs szúnyogra szintén nem hajlamos! Talajban nem válogat, a nagy szárazságok esetén némileg veszít a színéből, de a csapadékos idő esetén gyorsan visszazöldül!

Szürke luc
Közönséges lucfenyő
http://www.csemetekertem.hu/?page=desc3

Tűlevelei kb.:4-5 cm hosszúságúak, fényes sötétzöldek. Legelterjedtebb karácsonyfa faj, mivel karácsonyfa telepeken könnyen termeszthető, gyorsan nő, sok gondozást nem igényel, talajban nem válogat, a nagyon száraz helyeket nem kedveli! Hajlamos a gubacs szúnyog okozta fertőzésre, de némi odafigyeléssel ez a probléma megelőzhető. Termesztés során a helyigénye nem nagy!

Közönséges lucfenyő
Hirdetések
Oldal leírása
fenyo.wyw.hu: A fenyőfélék, a vörösfenyő kivételével örökzöld növények, melyek életet visznek kertünkbe, meleget otthonunkba. Fenyőfákkal, fenyőfélékkel és azok felhasználásával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye: fenyő fajták az erdei fenyőtől, az ezüstfenyőig, gondozásuk, felhasználásuk, fenyő bútorok.
Gyűjteményünkben 222 válogatott fenyőfa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 222 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 22701