Top 40 legnépszerűbb link > Fenyő - wyw.hu

Szponzorált linkek
Karácsonyfa.wyw.hu
http://karacsonyfa.wyw.hu

Hazánkban nagy hagyománya van a karácsonyfa állításnak és sokszor közös családi program a kiválasztása, valamint díszítése. Fenyőfa vásárlás legyen az élő, vagy akár műfenyő, díszítési ötletek, díszek.

Karácsonyfa.wyw.hu
Fenyőfélék szaporítása
http://www.kertpont.hu/cikknyomtathato.php3?cikkid=663

Szaporítás magvetéssel, Kúszó, szomorú változatok szaporítása bujtással, Szaporítás hajtásdugvánnyal.

Fenyőfélék szaporítása
Fenyőfa ültetés utáni ápolása, gondozása
http://fenyocentrum.hu/fenyofa/fenyofa-ultetes

A fenyők a többi növényhez képest nagyon alacsony tápanyagtartalmú talajokon is jól érzik magukat, tápanyag utánpótlást nem igényelnek. Ettől függetlenül trágyázhatóak, tápoldatozhatóak, ezt meghálálják, de nincs rá feltétlenül szükségük. A fenyőfa ültetés után, ha már begyökeresedett új helyére, kevés törődést igényel. A gyökeresedés azonban eltarthat a fenyőfa ültetésétől számított 2-3 évig is, mivel a gyökere lassan fejlődik.

Fenyőfa ültetés utáni ápolása, gondozása
Thuja - Tuja fajták
http://www.tuja.hu/thuja.htm

tuja.hu - Brabant tuja, oszlopos tuja, smaragd tuja...

Thuja - Tuja fajták
Fenyőfélék Magvetéses Szaporítása
http://www.disznoveny.net/index.php?option=com_content&view=article&id=297:f ...

Hogyan neveljük a magoncokat? A magoncok mindig esendőbbek érzékenyebbek mint egy kifejlett növény, alapvetően arra kell figyelni, hogy kapjanak elegendő vizet, napfényt, ne legyen szélsőséges hőmérséklet, és próbáljunk nagy relatív páratartalmat biztosítani.

Fenyőfélék Magvetéses Szaporítása
Tűlevelű örökzöldek ápolása és növényvédelme
http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=198

Honlapunk látogatói közül sokan panaszkodnak a fenyők, tuják, borókák barnulásos tüneteiről. Cikkünkben az okokat igyekszünk felsorolni, így segítséget nyújtani az azonosításukhoz. Ezen a héten a tűlevelűek legfontosabb károsítóiról szólunk. A tűlevelű örökzöldek közül a lucfenyőn és az ezüstfenyőn tavasszal találkozhatunk a lucfenyő vagy más néven ezüstfenyő-levéltetűvel. Az egyik legjelentősebb lombkártevőként tartjuk számon, amely főleg enyhe telek után, túl száraz vagy nedves és huzatos helyen veszélyezteti elsősorban a fent említett két fenyőfajt. Esetenként előfordulhat azonban jegenye- és duglászfenyőn is.

Tűlevelű örökzöldek ápolása és növényvédelme
Fenyőfélék képei
http://baratiorokzoldek.hu/index.php?option=com_rsgallery2&gid=3&Itemid=67

Baráti Örökzöldek - Fenyőfélék képei. (Díszfák, díszcserjék...)

Fenyőfélék képei
Tiszafa - fajták ismertetése képekkel
http://matyasciprian.hu/novenyek/tiszafa.php

Európában, Észak-Amerikába és Kelet-Ázsiában egyaránt honos növény. Kilenc faja ismert (és két hibrid) bár egyes források kevesebbet említenek. A tiszafák örökzöld fák vagy cserjék. Kétlaki növény, termése piros vagy narancssárga színű. A növény jellemzője, hogy a piros magköpeny kivételével minden része mérgező. A díszfaiskolai termesztés során az alapfajokon kívül számos fajta került nemesítésre.Ennek köszönhetően oszlopos, törpre, kúszó, sárga lombbú növényt is vásárolhatunk. Növekedési eréje elmarad a tuja és hamisciprus nemzetségek gyorsan növekedő fajtáitól.

Tiszafa - fajták ismertetése képekkel
Fenyőcentrum - Képek
http://fenyocentrum.hu/fenyofa-kepek

Az alábbi részletes fotógalériák megtekintésével átfogó képet kaphat a gazdaságunk által termesztett és értékesített fajták néhány csoportjáról. Továbbá minden galéria címsora alatt megtalálható az adott fajta részletes leírásához mutatót link, ahol megismerkedhet a fajta legjellemzőbb adataival, elérhető méreteivel és a normál, valamint a földlabdás kiszereléshez tartozó eladási árakkal is.

Fenyőcentrum - Képek
Fenyőcentrum
http://fenyocentrum.hu/

Fenyőcentrum – Központban a fenyőfa. Fenyőfa gazdaságunk közel 25 éve foglalkozik fenyőfa, karácsonyfa termeléssel, fenyőcsemete előállítással. Kis és nagy tételben egyaránt vállaljuk kertészeti árudák, faiskolák, magánszemélyek és kereskedők kiszolgálását. Termékeink megvásárolhatók személyes átvétellel és postai utánvéttel is.

Fenyőcentrum
Örökzöld
http://www.szepzold.hu/orokzold

Egész évben díszítik kertünket, észrevétlenül is, sokszor kevés figyelmet kapva, szépítik környezetünket. Itt hasznos, praktikus tanácsokat olvashat az örökzöldek gondozásával kapcsolatban.

Örökzöld
Jegenyefenyő szaporítása
http://www.tuja.hu/szaporitas-betegsegek-jegenyefenyo.html

Magvetés. A jegenyefenyő felálló toboza szeptember második felében érik. Ezután a toboz pikkelyekre hullik szét, és csak a nyársszerű, felálló toboztengely marad (sokszor évekig) a fán. A tobozokat a teljes érés előtt 1-2 héttel célszerű megszedni, akkor, amikor még zártak, de a csúcsuk körül néhány pikkely már megpattant. Ha az ilyen tobozt erős csavaró mozdulattal széttörjük, benne javarészt viaszérésben lévő magvakat találunk.

Jegenyefenyő szaporítása
Leyland ciprus
http://www.tuja.hu/leylandcyprus.htm

tuja.hu - Növényismertetések: Cupressocyparis leylandii Leyland ciprus, Leylandi ciprus. Kétfajta növény kereszteződéséből (Cupressus macrocarpa és Chamaecyparis nootkatensis) jött létre. 1800-as években került Angliába. Kiváló sövényfenyő (sövénynövény). Széles kúp alakú gyors növekedésű, ellenálló fa. Angliában elsősorban sövények létesítésére használják. A kiültetett növények gyorsan nőnek és teljesen télállóak.

Leyland ciprus
Fenyőkert Díszfaiskola
http://fenyokert.fw.hu/

Faiskolánkban díszfák és díszcserjék szaporítóanyag-előállításával foglalkozunk, melyeket további nevelés céljából elsősorban faiskolai termesztők részére ajánlunk.

Fenyőkert Díszfaiskola
Milyen talaj, mennyi fény és víz kell nekik?
http://www.disznoveny.net/index.php?option=com_content&view=article&id=185:f ...

Magyarországon az éves legalacsonyabb hőmérsékletek átlagának országos középértéke -16°C. Az a fenyő, amely ez alatt sem károsodik az teljesen télálló. Amelyik ezt az értéket még jól viseli, de ez alatt már károsodik, azt fagyérzékenynek nevezzük. Az a fenyő, amely -10-12 °C-on már károdosik, nem tekinthető hazánkban télállónak, csak a szerencsének köszönheti, ha egy-egy enyhe telet átvészel.

Milyen talaj, mennyi fény és víz kell nekik?
Gondos Miklós őstermelő
http://www.gondosfenyo.com/

Földlabdás illetve cserepes fenyőfélék, Örökzöldek.

Gondos Miklós őstermelő
Smaragd tuja
http://matyasciprian.hu/novenyek/smaragdtuja.php

Magyarországon jelenleg a legkeresettebb, legismertebb, legnagyobb mennyiségben ültetett tuja. A nyugati tuja fajhoz tartozik, annak talán legsikeresebb képviselője. Más országokban 'Emerald Green' néven is forgalmazzák, de hazánkban csak a 'Smaragd' név ismert. Amerikában nemesítették, onnan került Európába.

Smaragd tuja
Ciprusfélék fajtái
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ciprusf%C3%A9l%C3%A9k_fajt%C3%A1i

Kaliforniai gyantásciprus, Hamisciprus, Boróka, tuják...

Ciprusfélék fajtái
Fenyőfélék
http://www.magyardisznoveny.hu/magyar/fajtagyujtemeny/foto_fenyofelek/13/11/ ...

Lomblevelű díszfák - díszcserjék | Fenyőfélék | képgaléria.

Fenyőfélék
Oszloptuja - A térkialakítás
http://www.silvanus.hu/diszfakescserjek/38-39.html

Oszloptuja: A keleti tuja fajtái között fontos helyet foglalnak el a különböző méretű és karcsúságú oszlop változatok. Gömbtuja: Karakteres csoportot képeznek a kisebbre vagy nagyobbra növő gömbformák. Smaragd oszloptuja: Míg az első oszlopfajták a kastélyparkok tágas terein alkottak festői galériákat, a házikertek divatjával a kisebb méretű oszlopok kerültek elõtérbe. Aranylombú keleti tuja: A Kínából származó alapfajt régen falusi kertekbe, főként pedig temetõkbe előszeretettel ültették. Innen származik a másik neve: Biota orientalis, azaz életfa.

Oszloptuja - A térkialakítás
OkosTujás
http://www.okostujas.hu/

Ezen az oladalon próbálok azoknak segíteni, akik szeretének saját maguk sövényt telepíteni a kerítés mellé, sziklakertet építenek vagy csak egyszerűen szertnének egy-egy szép örökzöldet választani a kertbe. Az oldalon foglalkozok a következő növénycsoportokkal: Tuja (Thuja), Hamisciprus (Chamaecyparis), Tiszafa (taxus), Boróka (Juniperus) Cédrus (cedrus), Jegenyefenyő (Abies), Fenyő (Picea, Pinus) A "mazsolázó" segíthet kiválasztani a megfelelő növényt. Néhány növényről próbálok rövid leírást adni, fórumot biztosítok a tujákkal kapcsolatos növényvédelmi, ültetési és egyéb felvetődő kérdésre.

OkosTujás
Foki fenyőcsemete kert
http://fokifenyo.hu/

Kertészetünk 1976 -ban alakult, családi vállalkozásként. Fenyőcsemeték előállításával, nevelésével foglalkozunk, növényeink 2-3 éves, szabadgyökerű, import magból nevelt csemeték. Több mint 30 éves tapasztalattal és korszerű technológiával garantáljuk a minőséget. Minden növényünk az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet és a Megyei Növény és Talajvédelmi Szolgálat által ellenőrzött.

Foki fenyőcsemete kert
Nordmann és ezüst fenyők, földlabdás, cserepes és vágott fenyők.
http://www.nordprod.ro//hu/home

Romániában termesztett Nordmann és Ezüst fenyők. Földlabdás, cserepes és vágott fenyők kis és nagy mennyiségben.

Nordmann és ezüst fenyők, földlabdás, cserepes és vágott fenyők.
Karácsonyfa árak 2009
http://fenyocentrum.hu/karacsonyfa/karacsonyfa-arak

Tekintse át karácsonyfa árainkat. Az árak 2009. november 1-től érvényesek. Vásároljon közvetlen a termelőtől!

Karácsonyfa árak 2009
Wikipédia: Ciprusfélék
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ciprusf%C3%A9l%C3%A9k

A ciprusfélék (Cupressaceae) a tűlevelűek rendjének egyik világszerte elterjedt családja 27–30 nemzetséggel (közülük 17 monotipikus) és 130–140 fajjal. Egylaki vagy (ritkán) kétlaki fák, illetve bokrok. A ciprus fájából teherhajókat, templomajtókat, koporsókat, emléktáblákat és istenszobrokat is készítettek.

Wikipédia: Ciprusfélék
Kék Douglas
http://fenyocentrum.hu/fenyofa/fenyofak/kek-douglas

A Kék Douglasfenyő (Pseudotsuga menziesii var. glauca) rendkívül gyorsan növő fenyőfaj, éves növekedése akár 50-60 centiméter is lehet. A kék Douglas észak-Amerika csendes-óceáni partvidékén őshonos, itt akár 100 méter magasra is megnő, nálunk azonban nem nő 30-40 méternél magasabbra. A kék Douglas fenyőfa tűlevelei a lucfenyőnél hosszabbak, lágyak, hajlékonyak, almás-narancsos illatúak és kékesszürke színűek. A Douglas fenyőfa testes, széles, kúp alakú, mindezek miatt nagy helyet igényel.

Kék Douglas
A tuja (Thuja) nemzetség szaporítása magról
http://matyasciprian.hu/novenyek/tujamagvetes.php

Sokan szeretnek otthon saját növényeik szaporításával kísérletezni. A következő rövid írás megadja az alapismereteket a tuja nemzetséghez tartozó növények magvetéssel történő szaporításához. Elsősorban az olcsó tömeganyagnak vagy az oltáshoz használt alanynak szánt fajokat szaporítjuk így. A generatív vagy ivaros szaporításmód (magvetés) fő jellemzője, hogy az utódban keverednek az "apa-" és az "anyanövény" tulajdonságai. Tehát az utód nem lesz tökéletesen olyan, mint az "anyanövény", de olyan sem, mint az "apanövény". Ahogy nálunk embereknél is keverednek a szülői tulajdonságok, úgy a növényeknél is ugyanez történik. Ennek azért van különös jelentősége, mert hiába van egy csodálatos növényünk, az arról szedett magból csak a legritkább esetben lesz ugyanolyan, vagy nagyon hasonló növény. Egy színes lombú fajátnál nagy valószínűséggel nem fog öröklődni a a lombszín, így itt más szaporításmódot kell találnunk.

A tuja (Thuja) nemzetség szaporítása magról
B. Radó Lili: Három fenyőfa
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/8/karacsonyi_mesek-1.html

Három fenyőfa állt egy dombtetőn. A legnagyobbik fa szép és egyenes volt, erős, messze nyúló ágai voltak. A kisebbik fenyő nem volt olyan terebélyes, de napról napra fejlődött és növekedett. A harmadik fenyő azonban igazán nagyon kicsi volt, vékony törzsű és egészen alacsony.

B. Radó Lili: Három fenyőfa
Kolibri Kertészet: Cukorsüveg fenyő
http://www.kolibrikerteszet.hu/cukorsuveg_fenyo

(Picea glauca Conica) Közismert, közkedvelt törpefenyő. Évente átlagosan 7-8 cm-t növekszik. Alakja szabályos kúp forma, felülete zárt, tömött. Tűlevelei vékonyak, rövidek, alig szúrósak. Koronája olyan sűrű, hogy átláthatatlan. Sziklakertekbe, alacsonyabb cserjék mellé érdemes ültetni.

Kolibri Kertészet: Cukorsüveg fenyő
Nordmann - Kaukázusi jegenyefenyő
http://fenyocentrum.hu/fenyofa/fenyofak/nordmann-fenyo

A Nordmann v. Kaukázusi jegenyefenyő (Abies nordmanniana) Normandiai fenyőként ismeretes, ami sajnálatos tévedés, mivel a fenyőfaj a Kaukázusban őshonos, Normandiához semmi köze. A fenyőfafaj valójában Alexander Nordmann finn botanikusról kapta tudományos nevét. A Nordmann fenyő nagy termetű, akár a 65 m-es magasságot is elérő, szabályos kúp alakú fenyő.

Nordmann - Kaukázusi jegenyefenyő
Kínai mamutfenyő szaporítása
http://www.tuja.hu/szaporitas-betegsegek-kinai-mamutfenyo.html

Metasequoia - Kínai mamutfenyő szaporítás. Magvetés. Az 1942-ben Kínában felfedezett növényről sokáig azt tartották, hogy hazáján és néhány szubtrópusi botanikus kerten kívül nem hoz csíraképes magot a porzós barkák rendszeres elfagyása miatt. Mára bebizonyosodott, hogy a csírázás elmaradását az anyanövények fiatal kora okozta. A 30 évesnél idősebb fákról szedett mag Magyarországon is legalább 10-20%-ban csíraképes.

Kínai mamutfenyő szaporítása
Fenyőképek - Magnolia Bt.
http://www.magnoliabt.hu/Album0130/Fenyo/Fenyok/Fenyokep.html

Fenyőképek, képgaléria, fotók - Magnolia Bt. - Nagyatád.

Fenyőképek - Magnolia Bt.
Keleti tuja
http://hu.wikipedia.org/wiki/Keleti_tuja

A keleti tuja vagy életfa (Platycladus orientalis, korábban Biota orientalis és Thuja orientalis) a ciprusfélék (Cupressaceae) családjába tartozó, kelet-ázsiai növényfaj (innen a keleti tuja elnevezés), a Platycladus nemzetség egyetlen képviselője. Kína, Japán és Korea területén alkot erdőségeket.

Keleti tuja
Lucfenyő kártevői
http://www.matyasciprian.hu/novenyek/luckartevok.php

A luc egyéves hajtásain és az hajtások elágazásaiban 3-6 mm átmérőjű pajzsok örvszerűen veszik körbe az ágakat. A tetvek által kiváltott mézharmat a korompenész megtelepedését segíti elő. A megtámadott levelek, hajtások megfeketednek, rontják a növény piaci és esztétikai értékét, csökkentik az eladhatóságot. Kis lucfenyő-örvöspajzstetű, nagy lucfenyő-örvöspajzstetű, fenyő-örvöspajzstetű.

Lucfenyő kártevői
Wikipédia: Duglászfenyő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Dugl%C3%A1szfeny%C5%91

A duglászfenyő a fenyőfélék családjának egyik, az egytűs fenyők (jegenyefenyő-formák, Abietoideae) alakkörébe tartozó nemzetsége. Legismertebb faja az amerikai duglászfenyő (oregoni duglászfenyő, közönséges duglászfenyő, Pseudotsuga menziesii), amit éppen ezért gyakorta egyszerűen duglászfenyőnek neveznek. A nemzetség nevét David Douglas skót botanikusról kapta: ő fedezte fel Kanadában az amerikai duglászfenyőt, ő küldte az első mintapéldányokat Angliába.

Wikipédia: Duglászfenyő
Dísznövény kereskedelem és webáruház
http://www.disznoveny.net/

Webáruházunk dísznövények, azon belül is lombos fák, örökzöldek, cserjék, évelők, futó és kúszó növények, télálló bambuszok, díszfüvek, rózsák, gyümölcsfák és karácsonyfa árusításával foglalkozik, melyek szabadgyökeres, földlabdás és konténeres formában vásárolhatóak meg. Választékunk széles körű, fajtákban és méretekben egyaránt. Áruházunk az egész ország területén vállalja dísznövénye ingyenes kiszállítását, saját gépjárműveivel, ha vásárlása eléri, vagy meghaladja az 5000 Ft-os vásárlási értéket.

Dísznövény kereskedelem és webáruház
Karácsonyfa háttérképek
http://www.hatterkepek.hu/index.php?subcat=3804

CoffeeCup.hu - Háttérképek: Ünnepek - Karácsonyfa képek, háttérképek.

Karácsonyfa háttérképek
Wiandt Díszfaiskola Kertészet
http://www.tuja.hu/

Kerti növények, dísznövények, fák, díszfák, díszfüvek, fűszernövények, kerti virágok, örökzöldek, tavi növények, vizinövények, fenyő fajták, szobanövény fajták.

Wiandt Díszfaiskola Kertészet
A fekete fenyő
http://www.szepzold.hu/a_fekete_fenyo

A feketefenyő , más néven: Pinus nigra, a mostohább körülményeket is kedvelő tűlevelű örökzöld. Nagyra növő, határozott megjelenésű szép fa. Páros tűlevelei hosszúak, sötétzöldek. Toboza a közepes nagyságú, tojásdad alakú rózsatoboz, melyet a virágkötők leggyakrabban használnak dekorációként. Alkalmas szoliter fának, de jól tűri az útszéli füstös levegőt, sőt akár meszes talajon is szépen megél.

A fekete fenyő
Fenyőfa ismertető
http://www.ratalalsz.hu/hir/fenyofa-tudnivalok

Fenyőfa fajták bemutatása és a karácsonyfa történetének ismertetése. Mely fényőféléket látjuk szívesen karácsonykor otthonunkban. Tartósságuk, illatuk, méretük és áruk összehasonlítása. Vágott, ill. gyökeres fenyőkről hasznos információk, azok tartósságának megőrzése, életük védelme. Milyet vegyünk és hol?

Fenyőfa ismertető
Nyugati tuja
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nyugati_tuja

A nyugati tuja (Thuja occidentalis) a fenyők (Pinopsida) osztályának a tűlevelűek rendjéhez, ezen belül a ciprusfélék (Cupressaceae) családjához tartozó faj. A nyugati tuja az óriás tujával együtt Észak-Amerika egyik legfontosabb tűlevelű fája. Az idiánok által életfának nevezett növény (kanadai vagy fehér cédrus, Thuja occidentalis) tűleveleit teafőzetként használták fel skorbutos betegek gyógyításánál C-vitamin tartalma miatt. Európában számos nemesített fajtáját dísznövényként ültetik. Nyírott és nyíratlan sövénynek egyaránt alkalmas.

Nyugati tuja
Hirdetések
Oldal leírása
fenyo.wyw.hu: A fenyőfélék, a vörösfenyő kivételével örökzöld növények, melyek életet visznek kertünkbe, meleget otthonunkba. Fenyőfákkal, fenyőfélékkel és azok felhasználásával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye: fenyő fajták az erdei fenyőtől, az ezüstfenyőig, gondozásuk, felhasználásuk, fenyő bútorok.
Gyűjteményünkben 222 válogatott fenyőfa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 222 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 22701