Szobafenyő > Fenyő - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szobafenyő > 5 weboldal. Kategória leírása: Dísznövény: szobafenyő.

fenyo.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Ezermester: Szobafenyők
http://www.ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=2748

Nem sok nyitvatermő, azaz fenyőféle tartható szobai körülmények között, ám amelyik igen, azzal a fenyőerdők és kicsit a karácsony hangulatát egész évre a szobánkba varázsolhatjuk. A szobafenyő igen kedvelt dísznövény lett hazánkban. Ha sikerül eltalálni különleges igényeit, gyönyörű dísznövény válik belőle. Szobai tartása nem túl egyszerű. Lassan növekszik, a nálunk átlagosnak számító másfél méteres magasságot nagyjából tíz év alatt éri el. A leggyakoribb növénybetegség-tünete a száradó és lehulló levelek látványa, ami minden növénybarátot elszomorít. Ennek oka a túl meleg és száraz központi fűtéses lakások klímájában keresendő.

Ezermester: Szobafenyők
Permet élteti a szobafenyőt
http://www.szabadfold.hu/cikk?1936

Dél-Amerikában és az Ausztráliához tartozó Norfolk-szigeteken honos növény a szobafenyő, más néven Araucaria. Hazájában 25-30 méteres fává nő, a törzséből kifolyó gyantát fáklyák készítésére használják. Egyik fajának gesztenyeízű magvait nyersen vagy parázsban sütve egyaránt szívesen fogyasztották egykor az indiánok. (Éghajlatunk alatt nem számíthatunk a termést adó tobozokra.) Szobanövényként tetszetős, szép formájú fácskává nő, ha jól érzi magát a lakásban.

Permet élteti a szobafenyőt
Norfolk-szigeti fenyő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Norfolk-szigeti_feny%C5%91

A Norfolk-szigeti fenyő vagy ismertebb nevén szobafenyő (Araucaria heterophylla) a fenyők közé tartozó fa, amely a csendes-óceáni Norfolk-szigetről származik. Leggyakrabban szobanövényként nevelik. Szereti a hűvös, jól megvilágított helyet. Egyenletes növekedés mellett a 1,5 méteres magasságot is elérheti. Szabadban 20-50, legfeljebb 70 méter magasra is megnő.

Norfolk-szigeti fenyő
Mitől kopaszodik fel?
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-l-xl-meret/mitol-kopaszodik-f ...

Közkedvelt dísze otthonunknak a szobafenyő. Ha nem elégítjük ki igényeit, levelei hamar sárgulni kezdenek és fokozatosan lepotyognak. Sajnos neve ellenére szobában elég nehezen nevelhető. A legnagyobb gondot a tűlevelek hullása és az alsó levelek elvesztése okozza. Ez a túlzott napsütéstől vagy a mélyárnyéktól, a száraz levegőtől vagy a föld kiszáradása miatt történhet.

Mitől kopaszodik fel?
Az alternatív karácsonyfa
http://www.kertpont.hu/index.php3?cikkid=351&menu=cikk

Világos helyen érzi jól magát, de óvjuk a közvetlen napsütéstől. Legmegfelelőbb a keleti vagy nyugati kitettség. Alakja akkor marad szimmetrikus, ha sok fényt kap, és hetenként forgatjuk. Tavasztól őszig öntözzük rendszeresen, de az öntözések közt hagyjuk talaját kiszáradni, majd telítsük vízzel, és a felesleget öntsük el. Télen ritkábban öntözzünk.

Az alternatív karácsonyfa
Hirdetések
Oldal leírása
fenyo.wyw.hu: A fenyőfélék, a vörösfenyő kivételével örökzöld növények, melyek életet visznek kertünkbe, meleget otthonunkba. Fenyőfákkal, fenyőfélékkel és azok felhasználásával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye: fenyő fajták az erdei fenyőtől, az ezüstfenyőig, gondozásuk, felhasználásuk, fenyő bútorok.
Gyűjteményünkben 222 válogatott fenyőfa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 222 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 22703