Fenyő versek, dalok, mesék > Fenyő - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fenyő versek, dalok, mesék > 6 weboldal. Kategória leírása: Fenyő, karácsonyfa mesék, versek, dalok.

fenyo.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
B. Radó Lili: Három fenyőfa
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/8/karacsonyi_mesek-1.html

Három fenyőfa állt egy dombtetőn. A legnagyobbik fa szép és egyenes volt, erős, messze nyúló ágai voltak. A kisebbik fenyő nem volt olyan terebélyes, de napról napra fejlődött és növekedett. A harmadik fenyő azonban igazán nagyon kicsi volt, vékony törzsű és egészen alacsony.

B. Radó Lili: Három fenyőfa
A kis fenyőfa álma...
http://www.poet.hu/vers/4679

Egy kis fenyőág arra ébredt dacolva a széllel, hogy álmot látott, mi valósnak tűnt az éjjel Díszes-míves gyönyörű ruhában tündökölt. Dicsérték az emberek, szerették, csodálták őt. És kint az erdőn egyszerű magányban, Nézte a többi fát és gondolta magában: -De csodaszépek a többiek, de leszek majd én is! Megnövesztem ágaim akár teljen el egy év is.

A kis fenyőfa álma...
A fenyőfa meséje
http://tundermacko.hu/doc3056/

Állt az erdőben egy szép, sudár kis fenyőfa. Jó helye volt: nap is érte, levegő is simogatta, idősebb társai, lucfenyők meg jegenyefenyők zúgtak körülötte. De a kisfenyőnek minden vágya az volt, hogy magasabbra nőjön; a meleg napot, az üdítő levegőt sem élvezte, s ügyet se vetett a parasztgyerekekre, akik ott jártak-keltek, fecsegtek körülötte, amikor szamócáért, málnáért mentek az erdőre.

A fenyőfa meséje
A fenyőfa
http://www.mikulasfalva.com/mikulas.php?x=fenyofa

Ősszel favágók jöttek az erdőre, és minden esztendőben kidöntöttek néhányat a legmagasabb fák közül. A fiatal fenyő, amely időközben szépen felcseperedett, reszketve figyelt: a fenséges faóriások recsegve-ropogva zuhantak a földre. Fejszével lecsapkodták ágaikat, csupaszon hevertek; így ágaiktól fosztottan, soványan alig lehetett megismerni őket. Aztán szekérre emelték a rönköket, a lovak közé csaptak, és elvitték őket az erdőről....

A fenyőfa
Ó, szép fenyő
http://www.zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=11328

zeneszöveg.hu - Karácsonyi dalok : Ó, szép fenyő - dalszöveg.

Ó, szép fenyő
Suttog a fenyves - dalszöveg
http://www.zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=28692&showcomments=0

zeneszöveg.hu - Karácsonyi dalok : Suttog a fenyves - dalszöveg.

Suttog a fenyves - dalszöveg
Hirdetések
Oldal leírása
fenyo.wyw.hu: A fenyőfélék, a vörösfenyő kivételével örökzöld növények, melyek életet visznek kertünkbe, meleget otthonunkba. Fenyőfákkal, fenyőfélékkel és azok felhasználásával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye: fenyő fajták az erdei fenyőtől, az ezüstfenyőig, gondozásuk, felhasználásuk, fenyő bútorok.
Gyűjteményünkben 222 válogatott fenyőfa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 222 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 22703