Erdei fenyő > Fenyő - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Erdei fenyő > 7 weboldal. Kategória leírása: Fenyőfajták: Erdei fenyő.

fenyo.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Wikipédia: Erdei fenyő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Erdeifeny%C5%91

Az erdeifenyő (Pinus sylvestris v. silvestris) a répafenyő nemzetségbe tartozó fenyőfaj, az egyik legellenállóbb és legigénytelenebb fenyő. Nemzetségének többi tagjához hasonlóan az északi flórabirodalomban honos. A répafenyő nemzetség legelterjedtebb faja: több mint egymillió km²-en nő. Az eurázsiai–boreális flóraterület három domináns fenyőfajának egyike. A szabadon növő példányok törzse szélesen elágazik, de korlátozott feltételek mellett a aránylag vékony és egyenes marad, miközben magasan felkopaszodik. Ágai vízszintesen állnak...

Wikipédia: Erdei fenyő
Erdeifenyő vagy borovifenyő
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/termesz/biologia/fenyok/html/nyitva/erdei.htm

Fája: Értékes, sokoldalúan felhasználható, Jó alkalmazkodóképességű. Elterjedése: Csaknem egész Európában megtalálható. Északon a 70. szélességi fokig terjed (Norvégia, Kirkenes község). Keleten átmegy Szibériába egészen a Sztanovoj-hegységig, de megtalálható az Amur vidékén, az Altaj hegységben, Perzsiában, Kisázsiában és a Kaukázusban is. Délen előfordul a Balkán hegységben, az Appeninekben, Francia- és Spanyolország hegységeiben, míg nyugaton egész a tengerpartig elterjedt.

Erdeifenyő vagy borovifenyő
Erdeifenyő
http://www.tuja.hu/erdeifenyo-pinus-sylvestris.html

20-30 méteres megnövő, széles kúp alakú, később szabálytalan alakú gyakran lombos fákra emlékeztető koronájú fa. Törzsén a kéreg eleinte sárgásvöröses, majd egészen idős korban világos szükésbana. 3-6 cm-es toboza van. 4-7 cm hosszú tűlevelei kékes- vagy szürkészöldek, közepesen merevek. Rügyei nem vagy alig gyantásak. Hazája: Európa, Észak-Ázsia. Hazánkban Nyugat- és Dél-Dunántúlon, valamint a Bakony nyugati részén fordul elő, főleg mint erdőt alkotó faj.

Erdeifenyő
Szépzöld: Az erdei fenyő
http://www.szepzold.hu/az_erdei_fenyo

Erdei fenyő a tűlevelű örökzöld, melynek termése a virágkötészetek kedvelt kelléke. A Pinus silvestris 30-40 méteresre növő magas fa, mely egyedül állva vagy kisebb csoportokban különleges szabálytalan formájával, egzotikussá teszi a környezetét. Hozzájárul az érdekes megjelenéshez, hogy a páros tűlevelei ezüstös-kékes árnyalatúak, törzse pedig vöröses kérgű. Ha nagy a kertünk,akkor ez a fa ideális árnyat adó példány lehet, a gondozása igen egyszerű, csak adjuk neki is az örökzöldek tápanyagát - főként míg fiatal - és bőségesen lássuk el vízzel.

Szépzöld: Az erdei fenyő
Erdeifenyő, Európai erdeifenyő
http://palmaligetetmagyarorszagnak.com/modules/smartsection/item.php?itemid=180

Pinus sylvestris / Erdeifenyő, Európai erdeifenyő. Ernyősödő, hajlott, csavart koronaágas, világos, összhatásban ritkás koronájú fa (2 – 20 – 40 m). Külső kérge papírszerű pikkelyekben hámlik, vagy vékony lemezkékben válik le, a kéreg idővel nagy, lapos táblákra repedezik. Érett hajtásai világossárgásak, elsődleges pikkelyei hosszan lefutók, hamar lehullók, tűi (3 – 10 cm) szélesek, laposak, kissé csavartak, többnyire szürkésen hamvasak. Környezeti feltétel: Teljesen télálló, igénytelen faj. A szélsőségesen rossz talajoktól eltekintve, mindenütt megél. Homokos területeken is alkalmas erdősítésre.

Erdeifenyő, Európai erdeifenyő
Erdeifenyő - Pinus sylvestris
http://www.kiskert.com/index.php?page=shop.product_details&category_id=141&f ...

Elsősorban a dombvidékek és előhegységek fája, de a síkságon is nagy területeket foglal el. Nálunk a legszebb állományok erdélyi települések közelében találhatóak. A termőhelyi szélsőségekkel szemben bámulatos az alkalmazkodóképessége. Megél a kietlen kopáron éppen úgy, mint az Alföld száraz homokján. Csapadékban gazdag területeken erőteljesen növekszik, és a csapadékhiányra nem olyan érzékeny, mint a lucfenyő vagy a bükk.

Erdeifenyő - Pinus sylvestris
Jellemzése faipari szempontból
http://www.fatelep.ich.hu/erdei-feny%F5-pinus.html

Az erdeifenyők nemzetségének 120 faja közül a legelterjedtebb a közönséges (vagy európai) erdeifenyő (Pinus sylvestris L.). Földünk egyik legnagyobb alkalmazkodóképességgel rendelkező fafaja. Jól tűri a szélsőséges éghajlati viszonyokat, így a Földközi-tengertől az északi sarkkörig, a Brit-szigetektől É-NY Szibériáig mindenhol előfordul. Az erdeifenyő jól szárítható, de intenzív, mesterséges szárításkor a szíjácsban finom repedések keletkezhetnek. A védőszeres kezelésnél a szíjács kiválóan, a geszt rész kevésbé telíthető. Kékülés ellen elegendő a mártással történő védelem. Fája az összes forgácsolóeljárással jól megmunkálható, de az erősen gyantás, vaseres faanyag feldolgozása nehézségeket okozhat.

Jellemzése faipari szempontból
Hirdetések
Oldal leírása
fenyo.wyw.hu: A fenyőfélék, a vörösfenyő kivételével örökzöld növények, melyek életet visznek kertünkbe, meleget otthonunkba. Fenyőfákkal, fenyőfélékkel és azok felhasználásával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye: fenyő fajták az erdei fenyőtől, az ezüstfenyőig, gondozásuk, felhasználásuk, fenyő bútorok.
Gyűjteményünkben 222 válogatott fenyőfa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 222 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 22703