Ültetés, gondozás, szaporítás > Fenyő - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Ültetés, gondozás, szaporítás > 11 weboldal. Kategória leírása: Fenyőfa ültetése, gondozása, szaporítása, növényvédelme.

fenyo.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Fenyőfélék szaporítása
http://www.kertpont.hu/cikknyomtathato.php3?cikkid=663

Szaporítás magvetéssel, Kúszó, szomorú változatok szaporítása bujtással, Szaporítás hajtásdugvánnyal.

Fenyőfélék szaporítása
Fenyőfa ültetés utáni ápolása, gondozása
http://fenyocentrum.hu/fenyofa/fenyofa-ultetes

A fenyők a többi növényhez képest nagyon alacsony tápanyagtartalmú talajokon is jól érzik magukat, tápanyag utánpótlást nem igényelnek. Ettől függetlenül trágyázhatóak, tápoldatozhatóak, ezt meghálálják, de nincs rá feltétlenül szükségük. A fenyőfa ültetés után, ha már begyökeresedett új helyére, kevés törődést igényel. A gyökeresedés azonban eltarthat a fenyőfa ültetésétől számított 2-3 évig is, mivel a gyökere lassan fejlődik.

Fenyőfa ültetés utáni ápolása, gondozása
Fenyőfélék Magvetéses Szaporítása
http://www.disznoveny.net/index.php?option=com_content&view=article&id=297:f ...

Hogyan neveljük a magoncokat? A magoncok mindig esendőbbek érzékenyebbek mint egy kifejlett növény, alapvetően arra kell figyelni, hogy kapjanak elegendő vizet, napfényt, ne legyen szélsőséges hőmérséklet, és próbáljunk nagy relatív páratartalmat biztosítani.

Fenyőfélék Magvetéses Szaporítása
Tűlevelű örökzöldek ápolása és növényvédelme
http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=198

Honlapunk látogatói közül sokan panaszkodnak a fenyők, tuják, borókák barnulásos tüneteiről. Cikkünkben az okokat igyekszünk felsorolni, így segítséget nyújtani az azonosításukhoz. Ezen a héten a tűlevelűek legfontosabb károsítóiról szólunk. A tűlevelű örökzöldek közül a lucfenyőn és az ezüstfenyőn tavasszal találkozhatunk a lucfenyő vagy más néven ezüstfenyő-levéltetűvel. Az egyik legjelentősebb lombkártevőként tartjuk számon, amely főleg enyhe telek után, túl száraz vagy nedves és huzatos helyen veszélyezteti elsősorban a fent említett két fenyőfajt. Esetenként előfordulhat azonban jegenye- és duglászfenyőn is.

Tűlevelű örökzöldek ápolása és növényvédelme
Örökzöld
http://www.szepzold.hu/orokzold

Egész évben díszítik kertünket, észrevétlenül is, sokszor kevés figyelmet kapva, szépítik környezetünket. Itt hasznos, praktikus tanácsokat olvashat az örökzöldek gondozásával kapcsolatban.

Örökzöld
Jegenyefenyő szaporítása
http://www.tuja.hu/szaporitas-betegsegek-jegenyefenyo.html

Magvetés. A jegenyefenyő felálló toboza szeptember második felében érik. Ezután a toboz pikkelyekre hullik szét, és csak a nyársszerű, felálló toboztengely marad (sokszor évekig) a fán. A tobozokat a teljes érés előtt 1-2 héttel célszerű megszedni, akkor, amikor még zártak, de a csúcsuk körül néhány pikkely már megpattant. Ha az ilyen tobozt erős csavaró mozdulattal széttörjük, benne javarészt viaszérésben lévő magvakat találunk.

Jegenyefenyő szaporítása
Milyen talaj, mennyi fény és víz kell nekik?
http://www.disznoveny.net/index.php?option=com_content&view=article&id=185:f ...

Magyarországon az éves legalacsonyabb hőmérsékletek átlagának országos középértéke -16°C. Az a fenyő, amely ez alatt sem károsodik az teljesen télálló. Amelyik ezt az értéket még jól viseli, de ez alatt már károsodik, azt fagyérzékenynek nevezzük. Az a fenyő, amely -10-12 °C-on már károdosik, nem tekinthető hazánkban télállónak, csak a szerencsének köszönheti, ha egy-egy enyhe telet átvészel.

Milyen talaj, mennyi fény és víz kell nekik?
Kínai mamutfenyő szaporítása
http://www.tuja.hu/szaporitas-betegsegek-kinai-mamutfenyo.html

Metasequoia - Kínai mamutfenyő szaporítás. Magvetés. Az 1942-ben Kínában felfedezett növényről sokáig azt tartották, hogy hazáján és néhány szubtrópusi botanikus kerten kívül nem hoz csíraképes magot a porzós barkák rendszeres elfagyása miatt. Mára bebizonyosodott, hogy a csírázás elmaradását az anyanövények fiatal kora okozta. A 30 évesnél idősebb fákról szedett mag Magyarországon is legalább 10-20%-ban csíraképes.

Kínai mamutfenyő szaporítása
Lucfenyő kártevői
http://www.matyasciprian.hu/novenyek/luckartevok.php

A luc egyéves hajtásain és az hajtások elágazásaiban 3-6 mm átmérőjű pajzsok örvszerűen veszik körbe az ágakat. A tetvek által kiváltott mézharmat a korompenész megtelepedését segíti elő. A megtámadott levelek, hajtások megfeketednek, rontják a növény piaci és esztétikai értékét, csökkentik az eladhatóságot. Kis lucfenyő-örvöspajzstetű, nagy lucfenyő-örvöspajzstetű, fenyő-örvöspajzstetű.

Lucfenyő kártevői
Könyv örökzöldek, fenyők gondozásáról
http://www.konyv-konyvek.hu/orokzoldek_es_fenyok_orloci_laszlo

Orlóci László Örökzöldek és fenyők c. könyve azt a 128 fajt és fajtát mutatja be, amelyek a hazai viszonyok mellett jól fejlődnek, átvészelik a kemény teleket és megfelelőápolással sokáig gyönyörködtetnek. A szerző felhívja a figyelmet azokra a buktatókra, amelyek a telepítésnél, takarásnál, árnyékolásnál stb. adódhatnak, javaslstot ad legkedvezőbb kerti elhelyezésükre, alkalmazásuk lehetőségeire, sokoldalú felhasználásukra.

Könyv örökzöldek, fenyők gondozásáról
Automata öntözőrendszer
http://vizozon.hu/automata-ontozorendszer.phtml

Automata öntözőrendszer a kertbe, hogy a mind a fenyők, mind a többi növény megkapja a számára szükséges vízmennyiséget!

Automata öntözőrendszer
Hirdetések
Oldal leírása
fenyo.wyw.hu: A fenyőfélék, a vörösfenyő kivételével örökzöld növények, melyek életet visznek kertünkbe, meleget otthonunkba. Fenyőfákkal, fenyőfélékkel és azok felhasználásával kapcsolatos weboldalak gyűjteménye: fenyő fajták az erdei fenyőtől, az ezüstfenyőig, gondozásuk, felhasználásuk, fenyő bútorok.
Gyűjteményünkben 222 válogatott fenyőfa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 222 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 22703